Eiernoedels

eiernoedels43Eiernoedels maakt men van tarwebloem en eieren. Je kan kiezen tussen vers of gedroogd, en van verschillende diktes: van zeer dunne noedels die vooral in soepen worden gebruikt tot bredere dikke noedels die in roerbakgerechten worden verwerkt.

  • Gedroogde eiernoedels moet je voor gebruik in heet water koken. Laat ze goed uitlekken voor je ze in de wok doet en voeg ze pas tegen het eind van de bereiding toe, omdat ze dan alleen nog maar opgewarmd hoeven te worden.
  • Verse eiernoedels hoef je maar kort te koken: als je soep maakt, kun je ze meteen in de hete bouillon doen. In andere gevallen doe je ze in een pan met kokend water, breng je het water opnieuw aan de kook, waarna je ze voor gebruik goed laat uitlekken. Kook ze niet te lang van tevoren, omdat ze dan aan elkaar gaan plakken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s