Conchiglie

conchiglie43Conchiglie, (ook Cocciolette genoemd) dat in het Nederlands “schelpjes” betekend, is een Italiaanse pasta met de vorm van schelpen. Ze bestaan in een aantal varianten, variërend in kleur en formaat. De middelgrote schelpen worden vaak geserveerd met tomaat en vleessauzen, de vorm van de pasta neemt dan ook goed sauzen op. Deze pastavorm wordt ook gebruikt in diverse pastasalades. Deze pastavorm bestaat ook in een kleinere versie, genaamd ′conchigliette′. Deze pasta wordt dan weer meer in soepen gebruikt (synoniemen: Tofettine, Coccioline, Cinesini, Margaritine, Cinesi rigati, Mezzi cocci, Margherite rigate, Cappettine). De grote witte variant van de conchiglie is gekend onder de naam ′conchiglioni′ (reuzenschelpen, synoniem: Jumbo Shells) en worden meestal gevuld met kaas of vlees. Ze komen in Italië niet veel voor omdat de vereiste hoeveelheid vulling de pasta al snel naar de achtergrond drukt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s