Porcini

Eekhoorntjesbrood43Eekhoorntjesbrood of Porcini is een vlezige paddenstoel die een muskaatachtig aangenaam aroma verspreidt en een zachte, milde en nootachtige heerlijke smaak heeft. De hoed is bolvormig, voelt een beetje vettig aan en heeft een licht- tot kastanjebruine kleur. De buisjes onder de hoed en de dikke steel zijn wit tot grijzig geel. De steel is kort en dik. Zowel de hoed als de iets stuggere steel kunnen verwerkt worden in gerechten. Vers kan het verkregen worden van in de vroege zomer tot laat in de herfst, gedroogd zijn ze het heel jaar door verkrijgbaar. Gedroogd eekhoorntjesbrood moet je 30 minuten tot een uur laten weken in heet water. Goed naspoelen om alle zand te verwijderen. Zeef eveneens het weekwater en verwerk het in soep, als kookvocht in risotto, pasta of stoofschotels. Goed om weten : een paar (gedroogde) Porcini toevoegen aan een saus van gewone paddenstoelen verfijnt onmiddellijk de smaak. Eekhoorntjesbrood is zeer geliefd bij koks wegens zijn vele culinaire mogelijkheden en uitzonderlijke, zeer smaakvolle smaak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s