Oesterzwam

Oesterzwammen43De oesterzwam is een eetbare smaakvolle paddenstoel, muisgrijs of grijsbruin gekleurd, die je voor vele gerechten kunt gebruiken. De oesterzwam heeft een klein steeltje en een waaiervormige hoed. Je maakt oesterzwammen schoon door ze voorzichtig af te wrijven met keukenpapier of met een borsteltje. Snijd altijd een plakje van het voetje van de paddenstoel. Je bakt oesterzwammen gaar in gemiddeld 8 minuten. Bak ze nooit te lang, want dan worden ze taai. De zachte smaak van de oesterzwam past uitstekend bij fijne vlees- en vissoorten. Zijn vlezige textuur maakt hem ook een leuke vleesvervanger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s