Maïsolie

maïskiemolieMaïsolie of maïskiemolie is plantaardige tafelolie geperst uit kiemende maïskorrels, hierdoor bevatten ze heel wat meer essentiële bestanddelen dan de gewone zaadoliën. Maïsolie onderscheidt zich van de andere plantaardige oliën door zijn hoge gehaltes aan essentiële vetzuren (56 %), vitamine E, fytosterolen en andere belangrijke minor componenten.
Door zijn universele eigenschappen en de grote hittestabiliteit wordt maïsolie aangewend in een breed spectrum van toepassingen:

  • Als een algemene keukenolie wordt het gebruikt om te braden, bakken en frituren.
  • Door zijn rijke smaak en hoog vitaminegehalte wordt het aangewend voor koude bereidingen als salades, sauzen, mayonaises en vinaigrettes.
  • In industriële toepassingen als bakolie voor snacks en als belangrijke oliecomponent in babyvoeding.
  • Door de hoge vitamine E gehalte wordt de olie gebruikt voor de verzorging van brandwonden, in de cosmetica en ook als babyolie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s