Druivenpitolie

druivenpitolieDeze lichtgroene plantaardige olie, een luxeproduct voor in de keuken, wordt gemaakt uit druivenpitten, afval verkregen na de wijnbereiding. Het heeft een hoog gehalte aan vitamine E, is rijk aan anti-oxidanten en bevat een hoge dosis meervoudig onverzadigde vetzuren. Bovendien is het een echte smaakmaker met zijn speciale notensmaak. Je proeft zelfs nog een hint van druif. Ze verdraagt een hoge temperatuur en ze rookt niet bij verhitting. De olie wordt soms ook nog gearomatiseerd met kruiden zoals rozemarijn en tijm. Ze wordt vaak gebruikt als fondue-olie. De olie heeft een zeer sterke smaak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s