Pindanoot

pinda43Pinda’s, pindanoten of aardnoten behoren tot de familie van de peulvruchten. Ze groeien ondergronds, vandaar ook de naam aardnoten. Pindanoten hebben een roodbruin velletje en zitten per 2 in een geelbruine peul. Geroosterde en gezouten pinda’s zijn een lekker borrelhapje. Ongezouten pinda’s kunt u in de keuken gebruiken in slaatjes zoals pijnboompitten. Ook bij warme kipbereidingen kunt u pinda’s gebruiken. Uit pinda’s wordt arachideolie bereid. Een ander afgeleid product is pindakaas of pindaboter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s