Macadamianoot

Macadamianoten43Macadamianoten zijn zo groot als een kastanje en heeft naargelang de soort (meer dan 1000) een glad of een ruw oppervlak. Ze bestaan uit een witte kern omgeven door een bruine schil/omhulsel. De macadamianoot wordt wel eens de moeilijkst te kraken noot ter wereld genoemd: er is een druk van meer dan 200 kilogram per cm² nodig om het bruin omhulsel te kraken. Een klus waarvan de consument gelukkig gespaard blijft … De macadamianoot is een vrij vette noot met een romige structuur en een boterachtige smaak. De smaak doet aan die van kokosnoot denken. De noten zijn lekker in rijstgerechten en salades. Ook bij desserten zoals in chocolade, koekjes en ijs smaken ze heerlijk. Je kunt ze ook als borrelnootjes eten, licht geroosterd zijn ze erg lekker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s