Kastanjes

kastanjes43Tamme kastanjes worden ook wel zoete kastanjes genoemd. Deze eetbare kastanjes zijn onder meer te onderscheiden van de paardekastanjes door de stekels op hun bolster: tamme kastanjes hebben fijnere stekels en de kastanje heeft bovendien een wit pluimpje. Kastanjes zijn verkrijgbaar in de winkels tijdens het najaar (de topmaanden zijn oktober en november). Verder zijn er het ganse jaar door gedroogde kastanjes verkrijgbaar en verschillende kastanjeproducten zoals kastanjepasta of -puree. Kastanjes worden vaak gepoft in de oven, maar kunnen ook gekookt verwerkt worden in allerlei gerechten zoals gebak, desserten en wildgerechten. Om de kastanjes gemakkelijk te kunnen pellen, maak je twee sneetjes (in de vorm van een kruisje) in de onderkant van de kastanje en dan kook je ze even. Pel ze wanneer ze nog warm zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s