Tijm

Tijm43Tijm is een kruid met kleine grijsgroene blaadjes die een doordringende geur verspreiden. In koude en warme gerechten. Tijm kan zonder bezwaar meegebakken of gekookt worden, het is één van de weinige kruiden die erg goed tegen verhitten kan. De blaadjes zijn lekker in tomatensauzen, eieren, peulvruchten en gegrilde gerechten. Tijm smaakt ook heerlijk bij champignons en aubergines. Zowel gedroogd als vers kunt u tijm lang meekoken waardoor het kruid ideaal is in soepen, eenpansgerechten en sauzen. Samen met peterselie en laurier vormt tijm het klassieke kruidentuiltje (bouquet garni).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s