Szechuan peper

Szechuan-peperkorrels43Szechuanpeper komt uit de provincie Szechuan in China en bestaat uit de schil van kleine vruchtjes welke verwant zijn aan citrusfruit. Szechuanpeper heeft een aromatisch, warm, licht zuur en pikant, prikkelend peperig smaak die niet te vergelijken is met enige andere smaak. Het is de szechuanpeper die de typische ‘Chinese smaak’ aan gerechten geeft. Het maakt deel uit van het Chinese vijfkruidenpoeder en het Japanse zevenkruiden mengsel. In grote delen van China wordt nog steeds bijna geen gewone (witte en zwarte) peper gebruikt. Maal szechuanpeper pas kort voor gebruik fijn met een vijzel of pepermolen om smaakverlies te voorkomen. Om de smaak te verhogen, kan je de szechuanpeper eerst even roosteren. De complexe en ongewone smaak van szechuanpeper wordt gebruikt om meer smaak te geven aan kaas, vlees, kip, vis en groenten (erg lekker bij sperziebonen, paddenstoelen en aubergines). Szechuanpeper is erg verrassend bij chocoladegerechten en fruit. Vervang zwarte peper door szechuanpeper om een exotische draai te geven aan je gerecht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s