Saladekruiden

salade-kruiden43Saladekruiden worden gebruikt om vinaigrettes, marinades en dressings op smaak te brengen. Typische saladekruiden zijn peterselie, bieslook, dille, pijpajuin, basilicum, waterkers, tuinkers, kervel, koriander, lavas, rucola, salie, tijm … Niet allemaal tezamen, maar een mengeling van een paar, zeker als je verse kruiden gebruikt bv dille, bieslook en peterselie. Je kan ook gedroogde saladekruiden gebruiken door zelf een mengeling te maken van bovengenoemde kruiden of door gebruiksklare saladekruiden te kiezen, zoals Duitse Salatkräuter, Knorr Aromat Tuinkruiden, Knorr salad mix met tuinkruiden, bieslook/ui, Piramide salade kruiden … Deze gedroogde saladekruiden zijn groen wit van kleur en grof gemalen. De inhoud ervan kan nogal sterk variëren, maar de basis voor een kruidenmix is meestal ui, peterselie en knoflook die zorgen voor een sterk aroma.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s