Rozemarijn

Rozemarijn43Meerjarig kruid waarvan de altijd groen blijvende blaadjes met een vrij sterke smaak en geur zowel vers als gedroogd worden gebruikt. Daar rozemarijn een sterke smaak heeft, is rozemarijn vooral geschikt om vleessoorten met een sterke smaak te begeleiden, zoals wild en rood vlees. Rozemarijn is één van de weinige kruiden die goed bestand is tegen (lang) verhitten. Ook bakken in hete olijfolie (samen met bijvoorbeeld aardappelen of groenten) is goed mogelijk. Een paar blaadjes zijn reeds voldoende om een marinade, ragôut, wildschotel, grillade, saus of visgerecht op smaak te brengen. Het kan tevens gebruikt worden in slaatjes en sauzen.
Gedroogde rozemarijn is (in tegenstelling tot de meeste andere kruiden) vaak sterker van smaak dan verse rozemarijn.
1 el verse rozemarijn = 1 tl gedroogde rozemarijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s