Quatre épices

quatre-epices43Quatre épices of vierkruidenpoeder is een kruidenmix die bestaat uit 4 kruiden: zwarte peper, nootmuskaat, kruidnagel en gember en soms ook nog een beetje kaneel. De Quatre épices zijn één van de weinige kruidenmixen die gebruikt worden in de klassieke Franse keuken. quatre_epices43In de Franse keuken worden de Quatre épices voornamelijk gebruikt in pain d’épices, soep, ragout, stoofschotels, stamppotten, ovenschotels en charcuterie zoals paté, worst en terrine. Ook erg lekker voor het grillen van steaks, kip en hamburgers of bestrooi het royaal op garnalen, vis, kippenvleugels of zelfs frieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s