Pimpernel

Pimpernel43De kleine pimpernel behoort tot de rozenfamilie. Het is een overblijvend kruid dat ongeveer 30 cm hoog wordt. Een voordeel is dat het plantje de hele winter groen blijft zodat men het hele jaar door blaadjes kan oogsten. De blaadjes hebben iets nootachtig en een fijne, komkommerachtige smaak. Op het eerste gezicht lijken de blaadjes niet zo bijzonder vergeleken met andere kruiden, maar verwerkt in een vinaigrette of mayonaise geeft het een verfijnde, subtiele smaak die telkens weer verrast. Strooi vlak voor het opdienen wat gesnipperde pimpernel over soepen, asperges en visschotels. Laat de blaadjes nooit meekoken, want de verliest de kleine pimpernel al zijn smaak. De fijngehakte blaadjes smaken ook voortreffelijk in tomaten-, aardappel- en komkommersalades. Ook de grote pimpernel is een bestaand kruid, maar deze plant is niet geschikt voor de keuken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s