Pepermunt

pepermunt43Er zijn veel soorten munt, met sterk verschillende soorten blad en verschillen in smaak. De bekendste soort is de pepermunt. Pepermunt heeft groene stengels met een paarse weerschijn en lancetvormige bladeren. Munt kan in warme en koude bereidingen toegepast worden. Gebruik munt bij voorkeur vers, door drogen verliest munt veel smaak. Munt, met zijn frisse scherpe smaak, is heerlijk in muntsauzen, muntazijn en muntsiropen. Voeg verse blaadjes toe aan een dipsaus met knoflook, erwten, fruitsalades of dranken. Munt is ook lekker in chocolade en in gebak met rozijnen of bosbessen. In soepen gebruik je munt best heel spaarzaam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s