Oregano

Oregano43Typische smaak van de Middellandse zee. Dit pizza-kruid is onmisbaar in Italiaanse en Griekse keuken. De typisch mediterraanse smaak van oregano is complex: pittig, scherp, kruidig en erg aromatisch, lijkt wat op tijm. Samen met basilicum is oregano verplicht in pastasauzen, geroosterde mediterraanse groenten en natuurlijk op pizza. Ook lekker in roomsauzen, dressings, soepen en kruidenboter. Oregano is ook uitstekend in ei en kaas gerechten (omelet, quiche, enz…). gedroogde_oreganoBesmeer oregano met olijfolie op je vlees, vis of groenten voor de grill of barbecue. Oregano werkt goed in combinatie met basilicum, knoflook, tijm en peterselie. Oregano kan lang meegekookt worden zonder dat de smaak verloren gaat, eerder het tegendeel is waar. Vooral gedroogde oregano ontwikkelt tijdens het koken langzaam z’n volledige smaak (en wordt daarom vaak gebruikt in tomatensauzen).
1 tl oregano = 1 1/2 tl marjolein. Heb je geen van beide, kan je in noodgevallen 1/2 tl tijm nemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s