Mierikswortel

Mierikswortel43Mierikswortel, in de volksmond noemt men hem wel eens ‘peperwortel’ naar zijn pikante smaak, wordt al eeuwen gebruikt als smaakmaker bij de bereiding van vissausen. De wortel heeft een zeer scherpe, mosterdachtige en pikante smaak. Geraspt kan je hem gebruiken in rauwkost (zoals koolsla), sausjes bij rosbief en vette vis (zoals paling of makreel). Samen met azijn en room of mayonaise vormt geraspte mierikswortel een pittige saus bij kip of hardgekookte eieren. Mierikswortel bevat veel vitamine C en werd vroeger gebruikt als middel tegen scheurbuik op lange zeereizen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s