Majoraan

Marjolein43Marjolein of majoraan is een meerjarige, winterharde kruidachtige plant. De donkergroene bladeren zijn ovaal, puntig, gaafrandig en smaken naar peper. Marjolein bloeit van juli tot september en is in Nederland en België een beschermde plant. Het kruid geeft gerechten een licht kruidig aroma en smaakt zoet en een beetje naar munt. Het wordt vooral in de Griekse, Italiaanse en Spaanse keuken gebruikt. Marjolein heeft gedroogd zelfs meer smaak dan de verse marjolein. Verwant aan oregano (wilde marjolein) maar toch verschillende smaak. Marjolein is milder en zoeter. Voeg marjolein pas aan het eind van de bereiding toe om zo veel mogelijk smaak te behouden. Marjolein is bijzonder lekker bij alle soorten vlees, zoals kip, lamsvlees, varkensvlees, kalkoen, wild, eigengemaakte leverworst, vleesbrood en worst. Marjolein is heel populair bij Italiaanse gerechten met tomaat, zoals pasta, pizza en spaghetti. Gebruik Marjolein bij kaasgerechten en groenten zoals artisjokken, bonen, kool, wortelen, bloemkool, maïs, aubergines, eieren, vis, champignons, uien, aardappelen, spinazie, pompoen, paprika’s en tomaten. 1 el verse marjolein = 1 tl gedroogde marjolein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s