Laurier

laurierblaadjes43Deze sierlijke, groenblijvende heester of kleine boom is afkomstig uit het Midden-Oosten. Zijn leerachtige blaadjes zijn echte smaakmakers. De blaadjes hebben een aromatische, iets bittere geur en worden als toekruid gebruikt om een krachtig aroma te geven. Je kan er allerlei soepen, stoofschotels, sauzen, vis- en vleesschotels, bonen- en graangerechten mee spijzen. Laurierbladeren kan je ook verwerken in thee: je gebruikt hiervoor zo’n vier blaadjes per kop water. Om het aroma van de laurier te behouden, bewaar je hem best op een droge en donkere plaats in een goed gesloten pot. Laurierblaadjes kan je vers of droog gebruiken. De droge blaadjes smaken minder bitter, maar de verse zijn aromatischer. De aromatische geur van laurier laat andere smaken en kruiden zoals bv. peterselie en tijm beter uitkomen. 1 tot 2 laurierbladeren zijn meestal genoeg voor de meeste gerechten van 4 à 6 porties. Voeg laurier van in het begin aan een gerecht toe, omdat het een tijdje duurt voor laurier zijn smaak volledig afgeeft. Verwijderen de blaadjes voor het serveren.
1 vers blad = 2 gedroogde bladeren = 1 theelepel laurierpoeder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s