Kruidnagel

Kruidnagels43Warme, sterke en rijke smaak met een sterk aroma van kamfer en peper. Verrassend en avontuurlijk in zoete en hartige gerechten. Kruidnagels hebben een warme winterse smaak en passen daarom erg goed in kruidige warme dranken zoals glühwein, grog, Turkse en Arabische koffie en winterse thee. Ze hebben een lange traditie in de keukens van China, Griekenland, India, Rusland en Scandinavië. Ze worden gebruikt in kruidenmengelingen in heel de wereld: in Indische garam masala, Chinees vijfkruidenpoeder, Nederlandse koekkruiden en de Franse Quatre Epices. In de Noord-Afrikaanse keuken versterkt kruidnagel de smaak van rijst en vleesgerechten. In heel Azië zijn ze populair in curry’s.
Een kruidnagel komt overeen 1/4 theelepel gemalen kruidnagel. Kruidnagels zijn erg intens van smaak en geur, gebruik dus slechts een kleine hoeveelheid, zodat de smaak kruidnagel je gerecht niet overheerst. Je kan ze toevoegen aan stoofschotels of varkensgebraad. Ook bijzonder zijn enkele kruidnagels in gekookte bouillon en sauzen. Toegevoegd aan het water van gestoomde groenten geven kruidnagels een warme peperige smaak.
Kruidnagelpoeder wordt gebruikt in cakes, vla, taarten en likeuren. De smaak van kruidnagel is een uitstekende aanvulling op appels, wortelen, uien, sinaasappels, pompoenen, rode kool, zoete aardappelen en pompoen. Kruidnagel wordt in zoete gerechten veel gebruikt in combinatie met kaneel, gember, foelie en nootmuskaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s