Koriander

Koriander43Koriander is een specerij die veel wordt gebruikt in de oosterse keuken. Koriander is nauw verwant aan karwij, venkel, dille en anijs. Je kunt van het kruid zowel de blaadjes als de zaadjes gebruiken. De smaak van beide delen is wel zeer verschillend. De gedroogde zaadjes zijn geelbruin en verspreiden een muskusachtige citroengeur. koriander_zaadjes
koriander-poederKoriander wordt zowel in zoete als in pittige gerechten gebruikt. Korianderblaadjes zijn het lekkerst als je ze vers gebruikt. Ze smaken heerlijk in salades, soepen en sauzen. Korianderzaad geeft een bijzonder aroma aan stoofpotjes, visgerechten en omeletten. Verder heb je ook nog korianderpoeder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s