Komijn

Komijn-zaden_en_poeder43Komijn wordt veel gebruikt in Latijns-Amerika en niet alleen in het Midden-Oosten. Komijn heeft een sterke, intens scherpe, licht bittere, grondige smaak. Mensen die de smaak van komijn niet kennen, moeten er eerst even aan wennen. Maar het hoort in bepaalde gerechten te zitten, zoals in een chili con carne: geen komijn, geen ‘echte’ chili con carne! Uitstekend toepasbaar in Mexicaanse of Indische gerechten en ook in gerechten voor de grill of barbeque. Ook in curries, stoofschotels, chili, couscous of lamsvlees. Spaarzaam doseren naar smaak.
Komijn is verkrijgbaar als hele zaden of gemalen. Geen komijnzaadjes, gebruik dan komijnpoeder dat ook wel bekend is als djinten of djintan. Het nadeel van komijnpoeder is dat het sneller zijn smaak en aroma verliest dan zaden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s