Kervel

Kervel43Kervel is een aromatisch kruid met een zoete anijsgeur. De malse, jonge blaadjes worden in de Vlaamse keuken steevast gebruikt in soep, maar is ook lekker in salades, sausen, omelet, aardappelsalade, bij pasta en in visbereidingen, … Gebruik steeds zo vers mogelijke kervel (stengels verwijderd, maar dat is persoonlijk) en nooit te lang laten meekoken anders verliest het zijn aroma, dus alleen op het einde van de bereiding toevoegen! Er worden twee variëteiten gekweekt: een met krullende en een met gladde bladeren. Diepgevroren kervel is een goed alternatief, daar het zijn aromatische eigenschappen behoudt. Gebruik nooit gedroogde of met olie vermengde kervel, deze verliest veel van de geur en heeft weinig tot geen smaak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s