Karwij

Karwijzaadjes43Karwij of kummel is een kruid dat vaak wordt verward met komijn aangezien ze nogal sterk op elkaar lijken. Karwij is echter dubbel zo sterk van smaak, ook veel scherper dan komijn en ruiken naar anijs. Niet iedereen is er gek van.
Karwij wordt vooral gebruikt in de Duitse en Oostenrijkse keuken. Zo vind gemalen karwijzaad in brood, cake, kaas en in hun “Sauerkraut mit Wurst” (zuurkool met worst). Er zijn nog heel wat vlees- en visbereidingen die kummel verdragen. Goulash bijvoorbeeld en marinades van gerookte vis. Om kool beter te laten verteren, doe je er best wat karwijzaad bij.
Men kan karwij niet alleen gemalen en met zaadjes gebruiken, maar ook verse blaadjes van dit kruid geven aan soepen, vlees- en visgerechten, een lekkere smaak, maar niet overdrijven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s