Kaneel

kaneel43Kaneel is een van de oudste specerijen ter wereld. Er is verschil in kwaliteit in kaneel. De beste is Ceylon kaneel en komt uit Sri Lanka (het vroegere Ceylon). Ceylon kaneel is lekker bij zoete, maar ook bij hartige gerechten. Het is een zachte, milde en lekkere kaneel met een heerlijk aroma. Het wordt in de vorm van pijpjes of poeder verkocht. De pijpjes ontstaan doordat de afgeschilferde en gedroogde schors van de Ceylon kaneelboom zichzelf oprolt. Gemalen kaneel heeft een sterker aroma dan kaneelstokjes, maar blijft minder lang vers. Kaneel verspreidt een heerlijke, zoete, pittige geur en wordt vooral gebruikt in compotes, desserts (taart, gebak, pannenkoeken), couscous, … Lekker verwarmend voor tijdens de koude winterdagen zijn de warme kaneeldranken: glühwein (met rode wijn), grog (met rum), winterkoffies en winterthees, winterse chocolademelk….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s