Harissa

harissa-pasta43Harissa is een Noord-Afrikaanse pasta van scherpe chilipepers, cayennepeper, knoflook, gemalen koriander, karwijzaad en olijfolie. Harissa wordt veel gebruikt in Noord-Afrikaanse keuken, met name in Algerije, Libiya en Tunesië. Het wint ook aan populariteit in andere Arabische landen zoals Egypte, Marokko en Turkije. Het is bijzonder scherp en lekker in couscous, pasta, soep, bij vlees (meestal vis, lam of geit) of in een tajine. Het is kant-en-klaar te koop in kleine blikjes of tubes. Je kunt het goed bewaren in een pot met een deksel onder een laagje olijfolie. Bestaat ook in poedervorm: Harissa pasta maak je gemakkelijk zelf door heet water bij de Harissa kruidenmix toe te voegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s