Gember

gember43Geurige wortelknollen met een pittige smaak, die oorspronkelijk uit Indonesië, India en Maleisië komen, worden tegenwoordig in veel zuiderse landen gekweekt. Worden vers, gekonfijt of in poedervorm gebruikt.

  • Gember wordt vers geraspt of fijngesneden gebruikt in curry’s of soepen, gebakken gerechten, oosterse ragoûts en ook visgerechten. Je kunt hem ook in het theewater doen.
  • Gember kan ook gedroogd en gemalen gebruikt worden voor broden, taart en gebak, jam, pudding, …
  • Gemarineerd wordt hij opgediend met sushi, sashimi, oosterse noedels, tempura enz. in Japan! Hij is er echt onontbeerlijk!
  • Gekonfijt of gekristalliseerd krijgt hij een plaatsje in de samenstelling van koekjes, taartjes of andere desserts. gemberpoederFijngesneden gaat hij uitstekend samen met slagroom.

Bij aankoop is het belangrijk dat de gember geen zachte plekken heeft of sponzig aanvoelt als je er in knijpt. Verse gember kan een drietal weken in de koelkast bewaard worden, best in keukenpapier gewikkeld om vocht op te nemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s