Garam Masala

garam-masala43Garam masala is een bekend geurig en traditioneel Indische kruidenmengsel die bestaat uit verwarmende en geurende kruiden die veel gebruikt worden in de dagelijkse keuken. De smaak is kruidig en warm, maar niet heet of pikant. Veel gebruikt in Bangladesh, India en Pakistan keuken voor het kruiden van vlees- en gevogeltegerechten. Er bestaat geen origineel recept, want iedere regio heeft zijn eigen variant en ieder huishouden zijn eigen familierecept. Het mengsel bevat onder meer zwarte peper, cayennepeper, koriander, komijn, kardemom en geelwortel, soms aangevuld met andere specerijen als kruidnagel, fenegriek, kerrie, muskaat en dergelijke, want zoals ik al zei een origineel recept bestaat er niet. Het mengsel moet in kleine hoeveelheden worden toegediend aan gerechten, anders gaat de smaak teveel domineren. Wordt meestal tegen het eind van de kooktijd toegevoegd. Is vlot te vinden in supermarkten/warenhuizen.
Strooi garam masala aan het einde van de bereiding over je gerecht, opdat de geur en de aroma van de kruiden het best bewaard blijft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s