Foelie

foelie43Foelie is het oranjerood, netachtig omhulsel van de nootmuskaat dat men droogt en maalt als een afzonderlijke specerij. Na het drogen is foelie geelbruin van kleur. foelie-gemalen43De smaak is iets zachter dan die van nootmuskaat en past perfect in hartige gerechten (zoals in soepen, vis, stoofvlees, sauzen) en nagerechten (zoals in rijstpap en pudding). Voeg foelie altijd meteen aan het begin van de kooktijd toe. Als je stukjes foelie hebt toegevoegd, moet je ze na het trekken wel verwijderen, om te voorkomen dat de foeliesmaak gaat overheersen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s