Fleur de sel

Fleur_de_sel43Fleur de sel is de top van het natuurlijk zeezout. Het heeft een niet te vergelijken smaak en verheft het de meest simpele gerechten tot het meest geraffineerde. De naam Fleur de Sel staat voor de hogere kwaliteit, letterlijk de “bloem” van het zout. Fleur de sel is van nature veel fijner en witter dan grof zout. Fleur de Sel is 100% natuurlijk zeezout en wordt niet geraffineerd, niet gewassen en niet gemalen. De kleimoerassen waarin het fleur de sel traditioneel wordt geoogst hebben een zuiverende werking. Het zeewater wordt via kanalen van het ene moeras naar het andere geleid, waarbij de moerassen fungeren als een soort natuurlijke zuiveringsmethode, doordat microben in de klei onzuiverheden in het zeewater neutraliseren.
Fleur de sel nooit meekoken! Strooi het na het koken over je gerecht. Fleur de Sel lost sneller in water op dan andere zouten. De zoute, maar niet bittere smaak verbetert de smaaksensatie en waardeert de oorspronkelijke smaak van het voedsel op. Gewoon een snuifje strooien over rauw of gekookt voedsel om zo een “final touch” te geven aan je gerecht. Fleur de sel is de kaviaar van het zout!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s