Dragon

Dragon43Dragon is vooral bekend uit de klassieke Franse keuken en wordt gebruikt in vis-, vlees-, kip- en eiergerechten, schelpdieren, peulvruchten, salades, sauzen, vinaigrettes, en in tomatengerechten. Een bearnaise-, tartaar-, remoulade- of gribichesaus zonder dragon is ondenkbaar en wie is er niet vertrouwd met die overheerlijke smaak van dragonazijn.
Dragon, die een pittige zoetzure maar ook tegelijk bittere smaak heeft, kan nogal opdringerig over komen als je er teveel van gebruikt en kan ook de andere smaken overheersen. Gebruik daarom dragon met mate en voeg geleidelijk dragon in het gerecht toe, proeven en zo verder kruiden tot gewenste smaak. Dragon gebruik je het liefst zo vers mogelijk, daar het anders veel van zijn aroma verliest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s