Currypoeder – Kerriepoeder

Currypoeder43Currypoeder (BE) of kerriepoeder (NL)  is een mengsel van specerijen van zeer uiteenlopende samenstelling, pittigheid en smaak gebaseerd op Zuid-Aziatische keuken. Het recept, van kant-en-klare mengsels, bestaat meestal uit koriander, kurkuma, komijn, fenegriek en rode peper. Afhankelijk van producent kunnen er nog de volgende ingrediënten in voorkomen: gember, knoflook, asafoetida, venkel, komijn, kaneel, kruidnagel, mosterdzaad, kardemom, foelie, nootmuskaat en zwarte peper.Kerrie wordt vooral gebruikt als kruiderij voor varkensvlees, kip of lamsvlees. Het aantal soorten kruiden voor het currymengsel/kerriemengsel verschilt sterk per land, per regio en per kok. Zo zijn er verschillende soorten currypoeders/kerriepoeders, zoals madras curry (Indië), Indiase curry, Bengaalse curry, curry Djawa, Engelse curry, Thaise curry, garam masala (Kashmir), … Ook kennen we in de handel nog drie categorieën: mild, hot en very hot.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s