Citroengras

Citroengras43Citroengras of sereh is een grasachtig kruid en heeft een zure, frisse en zachte citroenachtige smaak. Wordt zeer veel in de Thaise en Zuid-Aziatische keuken gebruikt. In de Indonesische en Chinese keuken wordt het kruid ook gebruikt zoals in marinades, soepen of rijstgerechten. U kunt het onderste gedeelte zeer fijn snijden en aan het gerecht toevoegen. Voor soepen snijdt u het citroengras in grovere stukken van ongeveer twee cm en gebruikt u het als smaakmaker. U verwijdert dan het citroengras voor het serveren. U kunt citroengras ook gedroogd en in poedervorm kopen. Wees dan zuinig met het kruid, want de smaak overheerst snel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s