Chilipeper

chilipepers43Chilipeper, Spaanse peper of rode peper kunt u zowel vers als gedroogd kopen. Er zijn verschillende soorten die van lengte (1 tot 20 cm), kleur (rood, groen, geel, paars, …) en smaak verschillen. Hoe kleiner de peper, hoe heter hij is. Bij het snijden van verse chilipepers moet u oppassen dat u niet met ongewassen handen in je gezicht wrijft, want dat geeft een behoorlijk brandend gevoel. Vooral de neus en de ogen zijn heel gevoelig aan het sap van de pepers. Als u de scherpte van de pepers wil temperen, verwijder dan zorgvuldig alle zaadjes en zaadlijsten aan de binnenkant, want die zijn het heetst. Chilipoeder kunt u gebruiken om rijst- en pastaschotels meer smaak te geven. Wanneer men het over chilipoeder heeft, spreekt men over een mengsel van kruiden dat naast gemalen chilipepers ook komijn, oregano en knoflook kan bevatten.

Recepten met chilipeper:

A – L

M – Z

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s