Cajunkruiden

cajunkruiden43Cajunkruiden of Creoolse kruiden is een kruidenmix met de kenmerkende Amerikaanse smaak uit de Mississippistreek, uit de New Orleans keuken. Het gaat om een pikant, aromatisch mengsel van verschillende kruiden en specerijen. De standaard cajunkruidenmengsel bestaat in ieder geval uit zout, zwarte, witte en cayennepeper, paprika-, knoflook- en uienpoeder. Maar iedere cajun-kok doet daar zijn eigen favoriete kruiden en specerijen bij. Hoewel cajunkruiden traditioneel veel gebruikt worden bij vis- (zoals kreeft, krab, reuzengarnalen en alle soorten vis) en vleesgerechten (zoals kip en varkensvlees), en zeker bij grill en barbecue, smaken ze ook zeer goed bij groenten (tomaten, aubergines, pompoen, rode bonen, perziken, pecannoten, artisjokken, okra …). De cajunkruiden geven aan al deze vis-, vlees-, en groentesoorten de specifieke ‘Cajun of Creoolese’ smaak uit New Orleans.
Je kan de cajunkruidenmix kant-en-klaar kopen, ze blijken vaak zeer veel zout te bevatten. Daarom best je Cajunkruiden zelf samenstellen.
Creoolse of Cajun kruidenmix

  • Paprikapoeder – 2 el
  • Knoflookpoeder – 1 el
  • Uienpoeder – 2 tl
  • Zwarte peper – 3 tl (versgemalen)
  • Witte peper – 2 tl (versgemalen)
  • Cayennepeper – 2 tl
  • Tijm – 2 tl (gedroogde)
  • Oregano – 1 tl (gedroogde)
  • Zeezout – 3 tl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s