Bonenkruid

bonenkruid43Er zijn twee soorten bonenkruid. In de keuken wordt meestal de eenjarige variant gebruikt. De blaadjes zijn smal, zilverachtig groen en hebben een aroma dat aan tijm doet denken. Het overblijvend bonenkruid heeft hardere, donkergroene blaadjes. De geur en de smaak van deze variant is sterker. Beide soorten zijn zeer geschikt om te laten meekoken met en smaken uitstekend bij alle soorten peulvruchten. Het verhoogt hun verteerbaarheid en werkt gasvorming tegen. Niet alleen peulvruchten, maar ook ander voedsel kan beter worden verteerd met wat bonenkruid erbij. Bonenkruid geeft veel smaak aan bonen, bieten, kool, kip, vis, eieren, salades, chutneys, aardappelen, kaas, paprika, vinaigrette dressings en in soepen (rundvlees, kip en zowat elke romige soep). Meegekookt met kolen en spruitjes vermindert het kruid onaangename geurtjes (de zogenaamde koollucht zal korter blijven hangen). Gebruik niet teveel, want dan krijg je een bittere smaak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s