Basilicum

Basilicum43Tuinkruid met een fijne, sterke geur met een vleug kruidnagel en nootmuskaatachtige toon. Het woord “basilicum” is afgeleid van het Griekse “basileus”, wat koning betekent. Vandaar ook de bijnaam “koningskruid”. De geurige en aromatische bestanddelen van basilicum zijn vluchtig, wat het kruid alleen geschikt maakt voor koude toepassingen. gedroogde_basilicumVerse, fijngehakte blaadjes worden verwerkt in salades. Voeg het in warme gerechten pas op het allerlaatste moment toe! In gedroogde vorm kan het wel worden mee verwarmd, al is de smaak dan minder geprononceerd, en dit voor lams- en schapenvlees, sauzen, soepen, … Basilicum kan uitstekend gecombineerd worden met knoflook, uien, peper, salie, rozemarijn en dragon. Geen verse basilicum, ga dan voor diepgevroren, ander gedroogde basilicum: 1 el verse basilicum is ongeveer 1 tl gedroogde basilicum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s