Amchurpoeder

Amchurpoeder43Amchurpoeder wordt gebruikt in de Indische keuken om een fruitige zurigheid toe te voegen aan kerries, soepen, pickels en chutneys. Amchoor of mangopoeder wordt gemaakt van gedroogde mango’s en geeft daardoor een frisse zurige smaak. Mangopoeder geeft een fruitige zurigheid aan groentencurry’s, stoofschotels, soepen, chutneys en vullingen. Ook lekker in marinades voor kip, vis, schaal-en schelpdieren of groenten. Gaat goed samen met bonen, bloemkool, kikkererwten, aubergine en aardappelen. Kan vervangen worden door citroen- of limoensap (1tl amchurpoeder kan men vervangen door 2 el citroen- of limoensap).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s