Allspice

Piment-bessen_en_gemalen43Allspice (bessen of poeder), ook gekend onder de naam Jamaica-peper of piment, heeft een nootmuskaatachtig smaak, maar doet ook denken aan de smaak van kruidnagel en kaneel. Vaak wordt gedacht dat piment (poeder) een kruidenmengsel is, maar dat is niet zo. De complexe smaak is afkomstig van één enkele soort (gedroogde) bessen. Dit ‘allspice’ is een echte smaakbom met warme aroma’s en smaak. Hele pimentbessen blijven droog en donker bewaard ontzettend lang goed, maar eenmaal vermalen gaat de smaak vrij snel achteruit. Kort voor gebruik zelf malen (bijv. met een pepermolen) verdient de voorkeur. Traditioneel veel gebruikt in desserts en bij zoete gerechten zoals koekjes, ijs, pudding, taart en kruidig gebak. Combineer piment met aubergines, fruit en vruchten, wortelgroenten (in het bijzonder zoete aardappelen) en pompoenen. Gebruik gemalen piment in barbecue sauzen, curry’s, stoofpotten, jus en sauzen en soepen. Piment is bijzonder smaakvol bij diverse vullingen en vleesbereidingen zoals gehakt en worst en bij diverse wildgerechten.
5 pimentbessen = 1 tl pimentpoeder = (in noodgeval) 1/4 tl kaneel + 1/4 tl nootmuskaat + 1/4 tl kruidnagel + 1/4 tl peper.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s