Brie de Meaux AOC

brie-de-meaux43Een ‘Brie de Meaux’ is een boerenbrie die een AOC-keurmerk heeft, een appelation d’origine controlée, wat inhoudt dat strikt gereglementeerd is welke melk, uit welk gebied gebruikt mag worden voor de kaas. Daarnaast hoe de kaas geproduceerd moet worden en hoe en hoe lang de kaas moet rijpen. De smaak is uitgesproken krachtig en met een langere affinage (rijping) iets pikanter. Brie de Meaux wordt verkocht als hij tenminste voor de helft rijp is en heeft een lichte schimmelgeur. De korst ziet eruit als licht fluweel en als de kaas rijp is worden de boven- en zijkant roodbruin. De pâte is compact, heeft een gladde structuur en de kleur van stro. De echte ‘fromage artisanal’ smaakt het best, namelijk naar rokerige aroma’s en heeft een volle, gecomprimeerde smaak. Brie de Melun, Brie de Coulommiers, Brie de Nangis, Brie le Provins zijn andere ‘artisanal’ versies.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s