Witte Korstkazen

Witte korst- of witschimmelkazen rijpen met behulp van een witschimmel die de producent samen met het stremsel en zuursel aan de melk toevoegt. Tijdens het stremmen en uitlekken van de wrongel gebeurt er in eerste instantie niets met de kaas. De omgeving is nog te vochtig om de witschimmel te laten ontwikkelen. Daarna laat men de kaas uitlekken en wordt hij droog gezouten. In de speciale rijpingsruimtes vormt zich de witschimmel op die plekken waar de schimmel-cultuur zuurstof krijgt, dus voornamelijk aan de buitenkant van de kaas. De kazen rijpen dus van buiten naar binnen. Het is belangrijk om in dit stadium andere schimmels en bacteriën weg te houden en daarom is het voor buitenstaanders tegenwoordig bijna onmogelijk om de bereiding van deze kazen van dichtbij te volgen. De witte korst kazen zijn altijd zacht van structuur. Voorbeelden: Brie, Camembert, Caprice des Dieux.

brie43Brie brie-de-meaux43
Brie de Meaux AOC
camembert43
Camembert
Camembert-de-Normandie43
Camembert de Normandie
white_background43

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”