Roomkaas

roomkaas-43Roomkaas is een romige, zachte, smeerbare verse kaas die gegeten wordt op toastjes of op brood. Deze witte kaas heeft een milde smaak, maar soms is er meer smaak toegevoegd door middel van fijngehakte knoflook, olijven, dille,… Roomkaas kan ook gebruikt worden bij de bereiding van allerlei gerechten, en desserten onder andere cheesecake (kaastaart). De volle roomkaas hoort te bestaan uit meer dan 30% melkvet, halfvolle 16% en magere minder dan 8% melkvet. Soorten/merken: Mascarpone, Mon Chou, Boursin, Philadelphia, Campina, …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s