Mascarpone

mascarpone43Mascarpone is een soort verse kaas, die voor het eerst voor kwam rond 1600 in Lombardije in Noord-Italië, ten zuidwesten van Milaan. Sommigen zeggen dat de naam uit “mas que bueno” kwam (Spaans voor “beter dan goed”) uit de tijd dat Spanje Italië overheerste. Mascarpone is melkachtig wit van kleur, dik, rijk, romig en gemakkelijk uit smeerbaar. Mascarpone wordt gemaakt van lichte room die door de toevoeging van wijnsteenzuur een dik, rijk, romig en smeerbaar product wordt. Het wordt veel gebruikt in diverse gerechten uit Lombardije, een regio in Noord-Italië, waar het een specialiteit is. Het is waarschijnlijk het bekendst als ingrediënt in tiramisu, het beroemde Italiaanse dessert. Het wordt soms ook gebruikt in plaats van boter of Parmezaanse kaas om risotto in te dikken en te verrijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s