Boursin

boursin-43Boursin is een Franse kaas die van oorsprong uit Normandië afkomstig is. Het is een verse kaas waarin room en knoflook zijn vermengd.
De kaas komt voort uit de Franse traditie om bij het brood roomkaas te eten en daar werden ook kruiden bij geserveerd. Zo maakte iedereen wel zijn eigen kruidenroomkaas.
François Boursin heeft dit idee in 1963 omgezet in een industrieel product. Boursin wordt gemaakt van verse kaas en vers gestremde wrongel, en wordt vermengd met room voor de smeuïgheid. Daaraan kunnen vervolgens eventueel kruiden toegevoegd worden.
Boursin roomkaas is er in verschillende heerlijke smaken. De bekendste is de klassieke Boursin Knoflook & Fijne kruiden. Het recept van de unieke Boursin verse roomkaas is de subtiele combinatie van nobele ingrediënten zoals melk, room, knoflook, fijne kruiden, peper en zout. Onweerstaanbaar op een stokbroodje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s