Mizithra

mizithra43Mizithra of myzithra is een lichte, verse kaas met een laag vetgehalte en een zachte smaak. Ze is gemaakt van schapenmelk, geitenmelk of een mengeling van de twee. Om te rijpen wordt de kaas opgehangen in linnen zakjes, waardoor ze haar typische peervorm krijgt. Mizithra lijkt op ricotta, maar heeft een meer smeuïge en uitgesproken smaak. Ze wordt vaak gebruikt in hartige en zoete taarten. Droge mizithra is zouter en heeft een meer intense smaak. Ze wordt net als parmezaan geraspt over pastagerechten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s