Kefalotyri

Kefalotyri43Kefalotyri of kefalotiri is een heerlijke harde, zeer zoute kaas, gemaakt van schapen- en/of geitenmelk en 6 maanden gerijpt, die in heel Griekenland en op de Griekse eilanden wordt gemaakt. De meeste kefalotyri’s die over de grens worden verkocht, zijn getemperde variaties van deze kaas -vaak gemaakt van koemelk-, die eigenlijk kefalograviera heten. De Griekse kaas heeft een compacte textuur, is roomwit met verspreide, kleine gaatjes. Aroma is mild tot middelsterk, vol van smaak en licht pittig. Voor bij mezedes (hapjes), pasta, salades of met stokbrood. Tijdens de zomerperiode zeker afhalen.

2 thoughts on “Kefalotyri

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s