Fiore Sardo

fiore-sardo43Van origine een schapenkaas maar nu steeds vaker een mix van geit-, schaap en koemelk. Vroeger altijd rauwemelkse, tegenwoordig vaak gepasteuriseerd. Het originele schapenras stammen af van wilde schapen, derhalve bevolken zij de meest onherbergzame delen van Sardinië. De melk wordt gestremd in houten vaten, gesneden en in bijzondere vormen geperst. De vormen in heet water gedompeld om een dikkere korst te krijgen. Vervolgens wordt de kaas gepekeld, gerijpt ingewreven met olie en soms vermengd met schapenvet.
De korst is hard met een donkergele tot donkerbruine kleur. De pasta is stevig. De kaas weegt ongeveer 3 kilo is rond van vorm met een platte voor- en achterkant. De smaak wordt naarmate de rijping vordert steeds pittiger.Fiore Sardo is een D.O.P. -kaas, wat wil zeggn dat de melk voor de productie van deze kaas uitsluitend uit de streek van Dolianova komt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s