Brouère, Le

Le-Brouère43Le Brouère, een Franse harde kaas met oorsprong Lotharingen, is het geesteskind van de zuivelfabriek Ermitage in Bulgneville/Elzas, die gespecialiseerd is in het maken van Munster. Le Brouè is eigenlijk een variatie op de Franse Gruyère die in de naburige Jura wordt gemaakt. De naam is gebaseerd op een Elzasser dialectwoord dat ‘heide’ betekent en verwijst naar de onbedorven weiden in de bergen van de Vogezen.
Le Brouère heeft de vorm van een ronde schijf van 10 cm dik. Hij heeft een licht chocoladebruine korst met afbeeldingen van dennen en korhoenders erop. Elke kaas is bovendien genummerd en gesigneerd. De kaas is felgeel, romig op de tong en heeft een stevige textuur. Hij smaakt boterachtig en zoet met nootachtige tonen.
Serveer hem met vruchten en ongepelde noten als afsluiting van de maaltijd of verwerk hem in gerechten. Le Brouère is geschikt om te raspen en te smelten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s