Cambozola

Cambozola43Cambozola is een Duitse kaas die werd ontwikkeld in de jaren 70 van de 20e eeuw. De kaas is een samentrekking van een Franse camembert en een Italiaanse gorgonzola. De kaas wordt bereid uit gepasteuriseerde koemelk en is van het type blauw-witte schimmelkaas.
Cambozola is een mild aromatische, crèmeachtige zachte kaas met witte edelculturen aan de buitenzijde (wat wil zeggen dat de buitenkant van de kaas is overtrokken met een laagje witte schimmel) en een fijne tekening van blauwe aders aan de binnenzijde. Hij bereikt zijn unieke smaakverbinding door het typisch pikante tintje van de blauwculturen en de romige consistentie van zachte kaas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s